چند توصیه برای روزهای پس از ترک سیگار

به گزارش سهندبلاگ، به گفته انجمن ریه آمریکا، مصرف دخانیات و قرار دریافت در معرض دود، بیش از 480000 مورد مرگ و میر سالانه در ایالات متحده را رقم زده، اکثر مردم از مضرات متعدد ناشی از سیگار کشیدن آگاهی دارند و در عین حال مصرف دخانیات همچنان عامل اصلی مرگ و میر و بیماری های قابل پیشگیری در ایالات متحده است.

چند توصیه برای روزهای پس از ترک سیگار

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: به افرادی که سیگار را ترک نموده اند، توصیه می گردد که با مصرف میوه ها و سبزیجات حاوی بتاکاروتن خود را در برابر عوارض ناشی از سال ها مصرف دخانیات در امان نگه دارند.

مهدی ابراهیمی گفت: با وجود اطلاع عموم جامعه از مضرات مصرف دخانیات، مصرف سیگار در بین طبقات مختلف جامعه بسیار نگران کننده است.

وی اضافه کرد: مصرف سیگار با بروز انواع مختلفی از بیماری ها از جمله انواع سرطان در ارتباط است که در این بین سرطان ریه یکی از شایع ترین انواع سرطان در بین افراد سیگاری بشمار می آید.

عضو هیأت علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: با وجود اینکه ترک سیگار خطر ابتلا یا توسعه سرطان ریه را در بین افراد سیگاری تا حد زیادی کاهش می دهد، اما عوارض ناشی از تماس ریه ها با دود سیگار طی سالیان متمادی خطر بروز سرطان ریه را حتی در افرادی که سیگار را ترک نموده اند، نیز به همراه دارد.

ابراهیمی ادامه داد: مطالعات انجام شده روی گروهی از مواد غذایی که همگی حاوی نوعی ماده رنگی بنام بتاکاروتن هستند، نشان می دهد که عوارض ناشی از سال ها مصرف دخانیات ممکن است با مصرف این مواد غذایی به حداقل برسد.

وی اظهار کرد: بتاکاروتن در واقع پیش ماده ویتامین A است که به میزان زیادی در میوه های زرد و نارنجی رنگ، بعضی از میوه ها و سبزیجات قرمز و سبزیجات به رنگ سبز تیره یافت می گردد.

عضو هیأت علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: هویج، کدو حلوایی و اسفناج از جمله بهترین منابع بتاکاروتن هستند.

ابراهیمی با بیان اینکه پختن یک میوه یا سبزی می تواند فراهمی زیستی بتاکاروتن را در آن افزایش دهد، اضافه کرد: مطالعات انجام شده طی سال های اخیر نشان داده که بین رژیم های غذایی حاوی مقادیر زیاد میوه و سبزیجات دارای بتا کاروتن و کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه نیز ارتباط وجود دارد، به علاوه تاکنون هیچگونه تأثیر نامطلوبی در اثر مصرف غذاهای حاوی بتاکاروتن گزارش نشده است.

وی با اشاره به اینکه بتاکاروتن در صورت احتیاج در بدن بصورت ویتامین A فعال در می آید و یا به فرم آنتی اکسیدانی خود باقی می ماند، توضیح داد: بدلیل اینکه بتاکاروتن بدست آمده از مواد غذایی فاقد سمیت است، شکل ایمنی از ویتامین A به حساب می آید که حد بالایی مصرف ایمن آن به بیش از 10000 واحد بین المللی می رسد و ممکن است این ویژگی مثلاً در طی دوره بارداری اهمیت بالایی داشته باشد.

عضو هیأت علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: مصرف بیش از حد مواد غذایی حاوی بتاکاروتن ممکن است سبب نوعی از بیماری بنام کاروتنودرمیا یا زردی پوست گردد که به نظر می رسد این نوع از زردی که در اثر مصرف زیاد مواد حاوی بتاکاروتن بوجود می آید، خطری به همراه ندارد.

ابراهیمی اضافه کرد: از این رو به افرادی که سیگار را ترک نموده اند، توصیه می گردد که با مصرف میوه ها و سبزیجات حاوی بتاکاروتن از جمله هویج، کدو حلوایی، اسفناج، زردآلو، هلو، طالبی، سیب زمینی شیرین، برگ شلغم، کلم بروکلی و برگ جعفری خود را در برابر عوارض ناشی از سال ها مصرف دخانیات در امان نگه دارند.

وی یادآور شد: باید به این نکته توجه داشت که تأثیرات مثبت مواد غذایی حاوی بتاکاروتن در افراد سیگاری نسبت به افرادی که سیگار را ترک نموده اند، بسیار کمتر است.

منبع: ایسنا

dorezamin.com: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!

منبع: همگردی
انتشار: 24 مهر 1400 بروزرسانی: 24 مهر 1400 گردآورنده: sahandblog.ir شناسه مطلب: 3510

به "چند توصیه برای روزهای پس از ترک سیگار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چند توصیه برای روزهای پس از ترک سیگار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید